+36 70 417 4596 dora@brandbirds.hu

Adatvédelmi és adatkezelési szabályzat (plusz a macskás képek)

 

Gyors magyar fordítás:

“Ki itt belépsz, hagyj fel minden reménnyel”

Dante

A www.brandbirds.hu weboldal üzemeltetője, a BrandBirds Kft. ezúton tájékoztatja a honlap látogatóit a személyes adatok kezelése körében követett gyakorlatáról, az adatok védelme érdekében megtett szervezési és technikai intézkedéseiről, valamint a látogatók ezzel kapcsolatos jogairól, és azok érvényesítésének lehetőségeiről.

Tájékoztatjuk, hogy weboldalunk felhasználásával, egyes adatainak megadásával kifejezetten hozzájárul személyes adatainak a jelen szabályzatban rögzített módon történő tárolásához és felhasználásához, átadásához. Az önkéntes hozzájáruláson alapuló adatkezelések esetében az érintettek e hozzájárulásukat az adatkezelés bármely szakában visszavonhatják.

 

BrandBirds-cookie

A sütit alkotta: Boa Krisztina, látványügynök, grafikus (a BrandBirds munkatársa és tiszteletbeli cookie-mestere)

A jogi gyakornok

Ügyvédünk, Császár Zoltán (Caesar Consulting) épp egy cicát lát vendégül a teraszon, miközben EU-s anyagokat néz át.

 

1. Az adatkezelő:

Adatkezelő: BrandBirds Kft.

Adatkezelés helye: 1119 Budapest, Fehérvári út 103/B.

Adószám: 2268723-2-43

Cégjegyzékszám: 01-09-935629

Telefonszám: 70 / 417-4596

E-mail címe: birds@brandbirds.hu

Adatkezelési nyilvántartási szám: NAIH-123987/2017.

Tárhelyszolgáltató: NetMaster Europe Kft. Címe: 1105 Budapest, Cserkesz u. 32.

 

2. A kezelt személyes adatok köre:

Felhasználó adatainak megadásával kifejezetten hozzájárul a döntése alapján megadható alábbi adatainak jelen szabályzatban meghatározott célra történő gyűjtéséhez, tárolásához felhasználásához:

A honlap megtekintése során automatikusan rögzítésre kerül a felhasználó látogatásának statisztikai adatai a Google Analytics segítségével (pl. IP cím, látogatott aloldalak). Az üzemeltető ezen adatokat nem kapcsolja össze személyes adatokkal. (Adatfelhasználó: Google LLC, 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, USA.)

Facebook képpont használata: ennek segítségével az adatkezelő nyomon követheti azokat a konkrét műveleteket, amelyeket a látogatók a honlapon végrehajtanak. (Adatfelhasználó: Facebook Inc., 1 Hacker Way, Menlo Park, California 94025, USA, Telefon: +1 650-543-4800.)

Cookie-k

A sütik feladata

• információkat gyűjtenek a látogatókról és eszközeikről;

• megjegyzik a látogatók egyéni beállításait, amelyek felhasználásra kerül(het)nek pl. online

• tranzakciók igénybevételekor, így nem kell újra begépelni őket;

• megkönnyítik a weboldal használatát;

• minőségi felhasználói élményt biztosítanak.

A testre szabott kiszolgálás érdekében a felhasználó számítógépén kis adatcsomagot, ún. sütit (cookie) helyez el és a későbbi látogatás során olvas vissza. Ha a böngésző visszaküld egy korábban elmentett sütit, a sütit kezelő szolgáltatónak lehetősége van összekapcsolni a felhasználó aktuális látogatását a korábbiakkal, de kizárólag a saját tartalma tekintetében.

 

#indokolatlanmacskáskép (Leó)

Leó jobban szereti a marketingtervet olvasni, mint az adatvédelmi szabályzatot…

Feltétlenül szükséges, munkamenet (session) cookie-k

Ezen sütik célja, hogy a látogatók maradéktalanul és zökkenőmentesen böngészhessék a brandbirds.hu weboldalát, használhassák annak funkcióit, és az ott elérhető szolgáltatásokat. Az ilyen típusú sütik érvényességi ideje a munkamenet (böngészés) befejezéséig tart, a böngésző bezárásával a sütik e fajtája automatikusan törlődik a számítógépről, illetve a böngészésre használt más eszközről.

Harmadik fél által elhelyezett cookie-k (analitika)

A brandbirds.hu weboldalán alkalmazza a Google Analytics, mint harmadik fél sütijeit is. A Google Analytics statisztikai célú szolgáltatás használatával a brandbirds.hu információkat gyűjt azzal kapcsolatban, hogy a látogatók hogyan használják a weboldalaka. Az adatot a honlap fejlesztésének és a felhasználói élmény javításának céljával használja fel. Ezen sütik szintén lejáratukig a látogató számítógépén vagy böngészésre használt más eszközén, annak böngészőjében maradnak, illetve amíg a látogató nem törli őket.

A cookie-k a felhasználói élményt segítik. Ennek ellenére a felhasználó dönthet úgy, hogy kikapcsolja a cookie-k engedélyezését. Ennek a leghatékonyabb módja, ha a böngészőn belül a felhasználó beállítja, aminek a módját a böngésző Súgó részében található. További információk angolul az the About Cookies website honlapon található.

A session ID-k a weboldal elhagyásakor automatikusan törlődnek.

A honlapon keresztül történő kapcsolatfelvétel, feliratkozások keretében a név, az e-mail-cím, a telefonszám megadását kéri a rendszer, illetve a számlázás érdekében a cégnév és a cég címének megadása szükséges.

Ezeket az adatokat kizárólag az adatkezelő ismeri meg, a felhasználó kérésére azonnal törli a rendszerből.

A honlap látogatásával összefüggő adatokat az adatkezelő harmadik személy részére nem adja át.

3. Vonatkozó jogszabályok

A honlap adatkezelési alapelvei összhangban vannak az adatvédelemmel kapcsolatos hatályos jogszabályokkal, így különösen az alábbiakkal:

• 2011. évi CXII. törvény – az információs önrendelkezési jogról és az információ-szabadságról (Infotv.);

• Az Európai Parlament és a Tanács (EU) 2016/679 rendelete (2016. április 27.) – a természetes személyeknek a személyes adatok kezelése tekintetében tör-ténő védelméről és az ilyen adatok szabad áramlásáról, valamint a 95/46/EK rendelet hatályon kívül helyezéséről (általános adatvédelmi rendelet, GDPR);

• 2013. évi V. törvény – a Polgári Törvénykönyvről (Ptk.);

4. Az adatkezelés célja, módja, időtartama:

Az adatkezelés a www.brandbirds.hu weboldalon található tartalmak felhasználóinak önkéntes, kifejezett hozzájárulása alapján történik akként, hogy a weboldal látogatása, használata során közölt adataik felhasználásra kerülnek, mely a weboldal szolgáltatásait igénybevevő, valamint az adatkezelő közötti folyamatos kapcsolatot és a közvéleménykutatást szolgálja. Az adatkezelés célja a www.brandbirds.hu weboldalon URL alatt elérhető szolgáltatások nyújtásának biztosítása, statisztikakészítés, a honlapon keresztül érkező kérdések kezelése. A látogatói statisztikák tárolása kizárólag statisztikai célokat szolgál. Az adatkezelő a megjelölt céloktól eltérő célra a személyes adatokat nem használja. Az így megadott adatok kezelése a felhasználó önkéntes hozzájárulásával történik.

Az adatkezelő a felhasználó által megadott adatokat nem ellenőrzi, azok valódiságáért, megfelelősségéért kizárólag a felhasználó felel. Felhasználó felelősséget vállal azért, hogy az általa megadott e-mail címről kizárólag ő veszi igénybe szolgáltatásainkat, erre tekintettel egy megadott email címmel történő bejelentkezéssel összefüggő mindennemű felelősség kizárólag azt a felhasználót terheli, aki az e-mail címet regisztrálta.

Az adatkezelő a felhasználókra vonatkozó valamennyi adatot és tényt bizalmasan kezel, azokat kizárólag a szolgáltatásai fejlesztéséhez és saját kutatás, statisztika készítéséhez használja fel. Az ezekről készült kimutatások publikálása csak olyan formában történhet, amely nem alkalmas az egyes felhasználók egyedi beazonosítására.

A brandbirds.hu adatkezelése a mindenkor hatályos jogszabályi előírásoknak, illetve a jelen szabályzatban rögzített adatvédelmi szabályoknak megfelelően történik, azokat kizárólag a tevékenysége során használja fel, a felhasználó hozzájárulása nélkül más természetes, vagy magánszemélyre semmilyen jogcímen nem adja át. Kivételt képeznek a törvényi kötelezettségen alapuló adatközlések, illetve az adatok statisztikailag összesített formában történő felhasználása, mely a felhasználó nevét, illetve beazonosítására alkalmas bármely adatát nem tartalmazza.

Amennyiben az adatkezelő a szolgáltatott adatokat a jelen adatvédelmi szabályzatában írtaktól eltérő célra kívánja felhasználni, úgy erről a felhasználót megfelelően tájékoztatja a megadott e-mail címén és az előzetes, kifejezett hozzájárulását megszerzi, illetve az adatok eltérő felhasználásának megtiltására a felhasználó részére lehetőségét teremt.

Tekintettel arra, hogy Felhasználó adatközlése önkéntes és külső befolyástól mentes, adatait mindaddig kezeljük, amíg azt Felhasználó írásban meg nem tiltja a birds@brandbirds.hu e-mail címen, ez esetben a nyilvántartásból való törlést 48 munkaórán belül teljesítjük. Ugyanezen az elérhetőségeken lehetőség van az adatváltozások bejelentésére is, melyet szintén 48 munkaórán belül teljesítünk.

A brandbirds.hu nem vállalja a felelősséget a már törölt, de az internetes keresőprogramok közreműködésével mégis archiválásra került, korábbi oldalaiért. Ezek eltávolításáról a keresőoldal működtetőjének kell gondoskodni.

A feliratkozás során megadott személyes adatok kezelése a feliratkozással kezdődik, és annak kérelemre történő törléséig, vagy az üzleti kapcsolat megszűnésétől számított legfeljebb 5 évig tart. Nem kötelező adatok esetén az adatkezelés az adat megadásának időpontjától a kérdéses adat kérelemre történő törléséig, vagy az üzleti kapcsolat megszűnésétől számított legfeljebb 5 évig tart. A naplózott adatokat a rendszer a naplózás időpontjától számított legfeljebb 1 évig tárolja.

Fenti rendelkezések nem érintik a jogszabályban (pl. számviteli jogszabályokban) meghatározott megőrzési kötelezettségek teljesítését, valamint a weboldalon történő regisztráció során vagy egyéb módon adott további hozzájárulások alapján történő adatkezeléseket. Hírlevél esetén a személyes adatok kezelése a hírlevélről történő leiratkozásig tart.

 

#indokolatlanmacskáskép (Leó)

Leó vigyáz az adatokra 🙂

 

5. Az adatokhoz hozzáférők köre, adatfeldolgozók:

A felhasználók által megadott személyes adatokhoz az adatkezelő munkatársai férhetnek hozzá. Személyes adatokat a megjelölteken kívül harmadik személyeknek az adatkezelő nem ad át. Ez nem vonatkozik az esetleges, törvényben előírt, kötelező adattovábbításokra, amelyekre csak rendkívüli esetekben kerülhet sor. Az adatkezelő az egyes hatósági adatkérések teljesítése előtt minden egyes adat tekintetében megvizsgálja, hogy valóban fennáll-e az adattovábbítás jogalapja.

6. A felhasználók személyes adataik kezelésével kapcsolatos jogai

Az érintett tájékoztatást kérhet személyes adatai kezeléséről, valamint kérheti személyes adatainak helyesbítését, illetve – a kötelező adatkezelések kivételével – törlését, visszavonását, élhet adathordozási-, és tiltakozási jogával az adat felvételénél jelzett módon, illetve az adatkezelő fenti elérhetőségein.

Tájékoztatáshoz való jog

Az adatkezelő megfelelő intézkedéseket hoz annak érdekében, hogy az érintettek részére a személyes adatok kezelésére vonatkozó, a GDPR 13. és a 14. cikkben említett valamennyi információt és a 15–22. és 34. cikk szerinti minden egyes tájékoztatást tömör, átlátható, érthető és könnyen hozzáférhető formában, világosan és közérthetően megfogalmazva nyújtsa.

Az érintett hozzáféréshez való joga

Az érintett jogosult arra, hogy az adatkezelőtől visszajelzést kapjon arra vonatkozóan, hogy személyes adatainak kezelése folyamatban van-e, és ha ilyen adatkezelés folyamatban van, jogosult arra, hogy a személyes adatokhoz és a következő információkhoz hozzáférést kapjon: az adatkezelés céljai; az érintett személyes adatok kategóriái; azon címzettek vagy címzettek kategóriái, akikkel, illetve amelyekkel a személyes adatokat közölték vagy közölni fogják, ideértve különösen a harmadik országbeli címzetteket, illetve a nemzetközi szervezeteket; a személyes adatok tárolásának tervezett időtartama; a helyesbítés, törlés vagy adatkezelés korlátozásának és a tiltakozás joga; a felügyeleti hatósághoz címzett panasz benyújtásának joga; az adatforrásokra vonatkozó információ; az automatizált döntéshozatal ténye, ideértve a profilalkotást is, valamint az alkalmazott logikára és arra vonatkozó érthető információk, hogy az ilyen adatkezelés milyen jelentőséggel bír, és az érintettre nézve milyen várható következményekkel jár. Az adatkezelő a kérelem benyújtásától számított legfeljebb egy hónapon belül adja meg a tájékoztatást.

Helyesbítés joga

Az érintett kérheti a brandbirds.hu által kezelt, rá vonatkozó pontatlan személyes adatok helyesbítését és a hiányos adatok kiegészítését.

Törléshez való jog

Az érintett az alábbi indokok valamelyikének fennállása esetén jogosult arra, hogy kérésére a brandbirds.hu indokolatlan késedelem nélkül törölje a rá vonatkozó személyes adatokat:

• személyes adatokra már nincs szükség abból a célból, amelyből azokat gyűjtötték vagy más módon kezelték;

• az érintett visszavonja az adatkezelés alapját képező hozzájárulását, és az adatkezelésnek nincs más jogalapja;

• az érintett tiltakozik az adatkezelés ellen, és nincs elsőbbséget élvező jogszerű ok az adatkezelésre;

• a személyes adatokat jogellenesen kezelték;

• a személyes adatokat az adatkezelőre alkalmazandó uniós vagy tagállami jogban előírt jogi kötelezettség teljesítéséhez törölni kell;

• a személyes adatok gyűjtésére információs társadalommal összefüggő szolgáltatások kínálásával kapcsolatosan került sor.

Az adatok törlése nem kezdeményezhető, ha az adatkezelés szükséges a véleménynyilvánítás szabadságához és a tájékozódáshoz való jog gyakorlása céljából; a személyes adatok kezelését előíró, az adatkezelőre alkalmazandó uniós vagy tagállami jog szerinti kötelezettség teljesítése, illetve közérdekből vagy az adatkezelőre ruházott közhatalmi jogosítvány gyakorlása keretében végzett feladat végrehajtása céljából; a népegészség-ügy területét érintő, vagy archiválási, tudományos és történelmi kutatási célból vagy statisztikai célból, közérdek alapján; vagy jogi igények előterjesztéséhez, érvényesítéséhez, illetve védelméhez.

Az adatkezelés korlátozásához való jog

Az érintett kérésére a brandbirds.hu korlátozza az adatkezelést, ha az alábbi feltételek valamelyike teljesül:

• az érintett vitatja a személyes adatok pontosságát, ez esetben a korlátozás arra az időtartamra vonatkozik, amely lehetővé teszi, a személyes adatok pontosságának ellenőrzését;

• az adatkezelés jogellenes, és az érintett ellenzi az adatok törlését, és ehelyett kéri azok felhasználásának korlátozását;

• az adatkezelőnek már nincs szüksége a személyes adatokra adatkezelés céljából, de az érintett igényli azokat jogi igények előterjesztéséhez, érvényesítéséhez vagy védelméhez; vagy

• az érintett tiltakozott az adatkezelés ellen; ez esetben a korlátozás arra az időtartamra vonatkozik, amíg megállapításra nem kerül, hogy az adatkezelő jogos indokai elsőbbséget élveznek-e az érintett jogos indokaival szemben.

Ha az adatkezelés korlátozás alá esik, a személyes adatokat a tárolás kivételével csak az érintett hozzájárulásával, vagy jogi igények előterjesztéséhez, érvényesítéséhez vagy védelméhez, vagy más természetes vagy jogi személy jogainak védelme érdekében, vagy az Unió, illetve valamely tagállam fontos közérdekéből lehet kezelni.

Adathordozáshoz való jog

Az érintett jogosult arra, hogy a rá vonatkozó, általa az adatkezelő rendelkezésére bocsátott személyes adatokat tagolt, széles körben használt, géppel olvasható formátumban megkapja, és ezeket az adatokat egy másik adatkezelőnek továbbítsa.

Tiltakozás joga

Az érintett jogosult arra, hogy a saját helyzetével kapcsolatos okokból bármikor tiltakozzon személyes adatainak közérdekű vagy az adatkezelőre ruházott közhatalmi jogosítvány gyakorlásának keretében végzett feladat végrehajtásához szükséges adatkezelés, vagy az adatkezelő vagy egy harmadik fél jogos érdekeinek érvényesítéséhez szükséges kezelése ellen, ideértve az említett rendelkezéseken alapuló profilalkotást is. Tiltakozás esetén az adatkezelő a személyes adatokat nem kezelheti tovább, kivéve, ha azt olyan kényszerítő erejű jogos okok indokolják, amelyek elsőbbséget élveznek az érintett érdekeivel, jogaival és szabadságaival szemben, vagy amelyek jogi igények előterjesztéséhez, érvényesítéséhez vagy védelméhez kapcsolódnak.

Automatizált döntéshozatal egyedi ügyekben, beleértve a profilalkotást Az érintett jogosult arra, hogy ne terjedjen ki rá az olyan, kizárólag automatizált adatkezelésen –ideértve a profilalkotást is – alapuló döntés hatálya, amely rá nézve joghatással járna vagy őt hasonlóképpen jelentős mértékben érintené.

Visszavonás joga

Az érintett jogosult arra, hogy hozzájárulását bármikor visszavonja.

Jogorvoslathoz való jog

Az érintett a jogainak megsértése esetén az adatkezelő ellen bírósághoz fordulhat.

A bíróság az ügyben soron kívül jár el.

Panasszal a Nemzeti Adatvédelmi és Információs Hatóságnál lehet élni:

Név: Nemzeti Adatvédelmi és Információs Hatóság

Székhely: 1125 Budapest Szilágyi Erzsébet fasor 22/c.

Postacím: 1530 Budapest, Pf.: 5.

Telefon: +36 (1) 391-1400 Fax: +36 (1) 391-1410

Honlap: http://naih.hu

6. Egyéb rendelkezések:

Az adatkezelő fenntartja a jogot, hogy jelen adatvédelmi és adatkezelési szabályzatot egyoldalú döntésével bármikor módosítsa, mely módosításokat egységes szerkezetben a www.brandbirds.hu internetes felületen közzétesz. Jelen adatvédelmi és adatkezelési tájékoztató 2018. május 25. napjától hatályos.

A teás macsek

“Tegnap tartottam az első SZABADTÉRI teakóstoló workshopomat (fantasztikusan jó hangulata van) és az első pár perc után megjelen ő, a plusz egy fő 😀végig maradt, ez talán jó jel 😁”

Varga Mariann, teaszakértő, teaprogramok.hu

A háttérmacsek

“Sziasztok, én egy régi tagja vagyok a #brandbirdsklubbnak és szeretnék bemutatkozni. Jelenleg még nem egészen a szenvedélyemnek élek, ami a divat és stílustervezés, viszont most veszi kezdetét Nerivel egy közös #projekt. A nap végére küldünk nektek egy Máté cicás fotót. Részletek hamarosan  –  nagyszerűen érzi magát.”

Horváth Alíz

Az olvasós macska

“A macskám felugrott rám könyvolvasás közben és úgy gondolta dorombol rajtam kicsit 🐱😀”

Suller Gergő (a képen Rozé)

Építs erős márkát a könyvem segítségével!

Mert Brand a lelke mindennek – a könyv már 1000 vállalkozónak és leendő vállalkozónak segített abban, hogyan induljon el, vagy hogyan erősítse a márkáját. Rengeteg magyar kkv példa, saját szemlélet. #brandeld meg itt: KÖNYV INFO OLDAL.

#indokolatlanmacskáskép (Leó)

“Amúgy elgondolkoztam. Az indokolatlan macskás kép pont a fő téma és egyben a saját apropója, a márkaepites végett szűnt meg annak lenni, ahogy hivod: indokolatlannak lenni.
Hiszen kifejezetten indokolt: hozzájárul a márka építéséhez.
Szóval talán az indokoltan indokolatlan lenne a jobb elnevezés. 

"A tengeres kép csak egy kis bosszantás..."

“Íme vállalkozói létem csalhatatlan bizonyítéka…hogy ennyire komolyan veszem. Mert végre eljutottam nyaralni. És mi mást is hozhattam volna magammal?
Annak, hogy ilyen lassan haladok -de már csak kb. 20 oldal- az az oka, hogy egyfolytában alkalmazom a tippeket…papírokat ragasztok, aláhúzok, jegyzetelek.
A tengeres kép csak egy kis bosszantás…😉😊” Vicsápi Évi – Vacanza a Budapest

Brandeld meg a könyvet itt!

"Tudjuk milyen irányba haladjunk..."

“Igen, mindenképpen ajánlanám, mert olyan kézzelfogható tanácsokat kaptunk, amelyek megvalósítása már akár azonnal elkezdhető. Tudjuk milyen irányba haladjunk és Robi rávilágított olyan dolgokra is, amelyekkel már elég régóta küzdünk. A tanácsadás szerintem olyan kis- és középvállalkozóknak nagyon hasznos, akik szeretnének fejlődni bármilyen téren. Nagyon jó volt azzal szembesülni, hogy Robi mennyire felkészült “belőlünk” és őszintén véleményt alkotott. Az, hogy bizonyos dolgokat megerősített bennünk amit már egyébként is tudunk nagyon nagy biztonságérzetet ad és nekünk így már “csak” a munkára kell koncentrálnunk. 🙂 Nekünk ez így, ahogy volt tökéletes volt.” 

Tóth Szilvia & Támba Pál tulajdonos, Ejex

Jelentkezz be márkaépítő tanácsadásra itt!