Ezt a cikket azért írtam, hogy

meggyőzzelek

…érdemes eljönnöd az egyik legnagyobb és legszínesebb hazai marketinges rendezvényre (itt tudsz jegyet venni: http://cli.re/c1221-fesztivalozz-a-brandbirds-csapattal – középső kapcsolatépítő jegyet válaszd, és add meg a BRANDBIRDS kuponkódot, így 4000 Ft lesz a kedvezmény)

segítsek

rutinos résztvevőként komoly segítséget adjak abban, hogyan tudod kihozni belőle a legtöbbet (nem egyszerű, tényleg kell hozzá rutin!)

Érdemes elolvasnod,

• ha nincs még jegyed, de adsz egy esélyt a dolognak
• ha már van jegyed, és szeretnéd ha hasznos lenne ez a nap

A cikk szerzője

A cikk szerzője

Mészáros Róbert, branding tanácsadó

A BrandBirds alapítója, megszállott márkaépítő vagyok. A Magyar Marketing Fesztivál az egyik kedvenc rendezvényem, minden évben itt töltődöm fel és ismerek meg rengeteg #brandes embert.

Ez egy igazi fesztivál, egy ünnep a BrandBirds életében is: a nagyszínpados előadásom mellett egész nap egy szuper hangulatú standdal várjuk a közösségünk meglévő és leendő új tagjait. Gyere, találkozzunk!

A 2019-es lesz már a hatodik Magyar Marketing Fesztivál, és ez lesz a legnagyobb is. Az első még 500 fős volt, néhány kiállítóval, egy teremben, most pedig már az 1000 fős nagyterem mellett egy 300 fős tematikus terem és egy kapcsolatépítő terem, VIP terem és a kiállítói tér 50 kiállítóval. A Fesztivál felnőtt, és Magyarország egyik legjelentősebb marketinges szakmai rendezvénye lett. És ami nekem nagyon tetszik benne, az a színessége: tényleg olyan, mint egy fesztivál. De erről majd később. 🙂

A 2018-as Fesztivál előtt már írtam egy hasonló cikket “Hogyan hozz ki a legtöbbet a Marketing Fesztiválból, vagy bármely rendezvényből?” (link: https://brandbirds.hu/hogyan-hozz-ki-a-legtobbet-a-marketing-fesztivalbol-vagy-barmely-rendezvenybol/ ) címmel, amelyben konkrét tanácsokat írtam (15 pontos lista), ajánlom ezt is szeretettel. A továbbiakban a 2019-es programmal kapcsolatban adok egy személyes ajánlást, hogyan tudod jól megtervezni a programod.

Az a helyzet ugyanis, hogy a Fesztivál programja annyira sűrű és színes, hogy nem tudsz mindenen részt venni. Főleg mivel több teremben párhuzamosan is zajlanak az események. És persze sokszor választanod kell: vagy egy előadásra ülsz be, vagy kapcsolatokat építesz a kiállítói térben, vagy a BrandBirds-standon kávézol és beszélgetsz a közösségünk tagjaival. 🙂 Nem egyszerű döntés. Segítek.

Kiállítók

Ezeket a kiállítókat ajánlom figyelmedbe a 2019-es felhozatalból. A standok számai az ábra alapján vannak, a teljes listát itt találod: http://www.marketingfesztival.hu/stand/

Előre mondom, készülj könyv-dömpingre. 🙂 Az utóbbi években – számomra ez örvendetes – egyre több magyar szerzőtől jelennek meg könyvek. Ez azt is jelenti, hogy egyre több a jó könyv is, amelyben magyar példákat, magyar sikereket, magyar piacon kipróbált módszereket olvashatsz (ilyen ugye az én könyvem is). Számíts rá, hogy sok-sok standon fogsz találkozni könyvekkel, talán már soknak is fogod érezni. Azt javaslom, készülj rá, hogy beszerzel majd néhány új könyvet. Az enyémet mindenképp, ha még nincs meg (ilyenkor a Fesztiválon ajándékot is adok mellé), és az alábbi listában is látsz majd pár ajánlást még tőlem. A könyv remek formátum, mert párezer forintért értékes tudáshoz juthatsz, és megismerhetsz egy-egy új szakértőt is.

22. BrandBirds

Persze hogy a saját standunkkal kezdem 🙂

A BrandBirds-stand egy közösségi stand lesz. Nem “piacozunk”, nem ülünk be a terített asztal mögé, hanem az asztal helyett könyöklők lesznek, ahol beszélgetni és kávézni lehet. Mert ez a standunk célja: gyere oda és beszélgess, kérdezz, ismerkedj. Készülünk finom falatokkal, és világszínvonalú kávéval. Losonczy Marci, a Maran Coffee tulajdonosa hozza a menő kávét és a profi technikát, és Török Ádám, a 2018-as magyar barista bajnok készíti majd a kávékölteményeket. Az a célunk, hogy a stand egy bázis legyen, ahova mindig visszatérhetsz két előadás között, pihenni, kávézni, ismerkedni. (Kivéve 10:35 és 11:05 között, amikor is a nagyszínpadon fogok előadást tartani. 🙂 )

1. Charisma & More kft.

Bolya Imi standja, aki a BrandBirds partnere évek óta: az ő tréningjein tanultam az előadás művészetét. Nemrég jelent meg Imi első könyve, a Karizma, amelynek elkészítésében én is közreműködtem – a könyvet megvásárolhatod majd a standon, ajánlom, nagyon hasznos.

17. RG Stúdió Kft.

A BrandBirds régi partnere, Lévai Ricsi cégének standja. Ricsi könyveinek elkészítésében (egy kivétellel) segíthettem, de nemcsak ezért ajánlom, hanem mert tényleg elképesztő hasznosak, ha a közösségi médiában szeretnél eredményesebb lenni, vagy hatékonyabban hirdetni. Ricsiék tréningjeit is jó szívvel ajánlom, és persze Ricsi előadását is a nagyteremben (15:55-től).

26. LindCom

Régi barátom, Szaladják Linda standja, bal oldali szomszédunk lesz. Linda volt mindegyik Fesztiválon az “Adwords”-ös (ami ugye már Ads) fő előadó, mint hazánk egyik legsikeresebb kampánymenedzsere és szakértője a témában. A standján biztosan lesz lehetőség tréningre, videókurzusra jelentkezni, és biztos vagyok benne, hogy az előadása is nagyon hasznos lesz.

7. Webvízió Kft.

Weiser István standja. István könyveit érdemes beszerezni, és ilyenkor a Fesztivál alkalmával jelentős kedvezményekkel is szokott “operálni”. 🙂 István szuper előadó is, ajánlom az előadását is, ő lesz a második, 9:05-től a nagyteremben.

18. Teamguide Kft.

A TeamGuide az egyik szívem csücske, ennek a kicsit több mint 1 éves márkának a megszületésénél is már segíthettem az alapítónak, Kaszás Péternek. Péter standja lesz a jobb oldali szomszédunk. A standon megismerheted majd a vadonatúj Viselkedési Profil Elemzés tesztet, és Péter könyvét is, a Beosztottból szövetséges címűt. Utóbbi nélkülözhetetlen, ha vannak munkatársaid.

28-32. Hrenko Kft.

Szintén régi barátom, Hrenkó András és ügynökségének standja, pontosabban két szomszédos stand – úgy gondolom ők valami komolyra készülnek, érdemes lesz megnézni. András és csapata az egyik legprofibb honlapkészítő ügynökség lett az elmúlt években hazánkban.

11. OTP Simple

Ha gondolkodsz bankkártya-elfogadásban a honlapodon, akkor itt a lehetőség hogy megkapj tőlük a standon minden infót ehhez. Talán még szerződni is tudsz pár perc alatt, ezzel még időt is nyersz.

23. Kollektíva

Pusztai Ádám és egyik márkája, a Kollektíva standja biztosan nagyon izgalmas lesz, hiszen ő és csapata a gamification koronázatlan királya Magyarországon. Ádámnak szintén nemrég jelent meg a könyve, mely hiánypótló alapmű a témában magyarul. Az előadása 16:35-től lesz majd a tematikus teremben.

37. Morvai Ádám (MBM Solvers)

Ádám és Zsolt, az első magyar Instagram marketinges könyv szerzői, a BrandBirds Instagram Meetup-ok népszerű előadói. 🙂 Berobbantak a marketing-tanácsadói piacra, fiatalos és márkaközpontú szemléletükkel, alázatos hozzáállásukkal. A BrandBirds partnereiként is szeretettel ajánlom a standjukat és Zsolt előadását 11:05-től a tematikus teremben.

Ha a fenti 10 standot meglátogatod, és beszélgetsz, ismerkedsz, ez már 1-2 órát biztosan lefoglal a napból (plusz a kávézás a BrandBirds-standon… ;), szóval okosan kell kiválasztanod, hogy mely előadásokra ülsz be.

Szelfik #brandes emberekkel a 2018-as Fesztiválról.

Gyere jövőre Te is és csináljunk közös képet 🙂

Itt tudsz jegyet venni: http://cli.re/c1221-fesztivalozz-a-brandbirds-csapattal – add meg a BRANDBIRDS kuponkódot, így 3000 Ft lesz a kedvezményed bármelyik jegyből.

Előadások

Itt az én javaslatom. Csak olyan előadókat ajánlok, akiket ismerek, akikről tudok személyes tapasztalatból írni.

9:05-9:35 Nagyterem, Weiser István

István profi, humoros és nagyon gyakorlatias előadó. Remélem valami újjal készül, nagyon kíváncsi vagyok rá én is, szerintem jól megalapozza majd a napot. Arra figyelj, hogy István nagyon ügyes az értékesítésben is: könnyen elköltheted az összes pénzed az előadása után a standján, ha nem figyelsz. 🙂

10:35-11:05 Nagyszínpad, Mészáros Róbert

Gyere az előadásomra. 🙂 Erre készülök hónapokig, és számomra ez a nap egyik fénypontja. Szeretném, ha tele lenne az 1000 fős terem. Lehet, hogy voltál már előadásomon, lehet hogy nem, de azt megígérhetem: ez most más lesz. Ez most számomra és remélem számodra is fordulópont, mérföldkő lesz. Többet egyelőre nem árulok el 😉

Ne felejts el fotókat készíteni az előadásom alatt, akár szelfit, akár olyat ahogy a helyedről látod a színpadot. Szeretném ezeket összegyűjteni majd. Eőre is köszi! 🙂

11:05-11:25 Tematikus terem, Berki Zsolt

Zsolt ösztönösen jó előadó, mert szenvedélyesen szereti a munkáját, és imádja megosztani a tudását, tapasztalatát. Ha számodra fontos az Instagram, akkor ezt ne hagyd ki!

11:10-11:40 Nagyszínpad, Szaladják Linda

Ha érdekel a Google Ads működése, legújabb fejlesztések és technikák, trükkök, akkor Lindától el tudod lesni. Linda mindig nagyon vidám hangulatú előadásokat tart, élmény hallgatni és nagyon szeretem, hogy ezt a bonyolult rendszert mennyire jól el tudja magyarázni.

13:15-13:45 Nagyszínpad, Hrenkó András

Ha a honlapod az egyik fő marketing és értékesítési eszközöd, akkor András előadását ajánlom, mert megismerheted azokat a legmodernebb technikákat, szempontokat, amelyek egy sikeres honlaphoz kellenek.

13:50-14:20 Nagyszínpad, Dr. Kádas Péter

Pétert nem ismerem személyesen, csak a blogját olvastam, ahova ő elképesztő jó cikkeket ír. Biztos vagyok benne, hogy az előadása is élvezetes és hasznos lesz, a weboldalak pszichológiájáról.

15:55-16:25 Nagyszínpad, Lévai Ricsi

Ricsi mindig pörgős előadást tart, és megismerheted belőle a legújabb közösségi média trendeket, technikákat, tapasztalatokat. Ricsi megmutatja, merre halad a social világa, és hogy mire kell figyelnünk már most.

16:10-16:30 Tematikus terem, Czagány Alexandra

Ha nők a fő célcsoportod, akkor Alexandra előadása biztosan hasznos lesz. A 2018-as TEDxBenedekHegy rendezvényen hallottam előadni, engem lenyűgözött.

16:35-16:55 Tematikus terem, Pusztai Ádám

Ádám a gamification-szaki, és mindig csodálattal hallgatom az előadásait. Elképesztő, mennyire felkészülten érkezik mindig, és a bonyolult dolgokat is nagyon egyszerűen át tudja adni. A Brandezvényen is nagyon sikeres volt az előadása.

17:00-17:20 Tematikus terem, Bártfai Balázs

Balázs számomra egy rejtély, a jó értelemben. 🙂 Életművésznek tekintem, aki mindent automatizál, amit csak tud, és emiatt van ideje sokmindenre… érdemes tőle tanulni.

Szelfi az előadásom végén, 1000 emberrel 🙂

Hát, így néz ki a nagyterem, a nagyszínpad. Valami eszméletlen jó élmény a színpadon állni és ennyi ember figyelmét (megpróbálni) lekötni 🙂

Ha van éttermed, szálláshelyed, vagy más fizikai boltod, akkor ezek kihagyhatatlanok:

10:15-10:35 Tematikus terem, Kondor Albert (és 10:40-11:00 Tematikus terem, Anders Tamás)

Albert és Tamás régi barátaim, akik néhány éve már a lokális marketinggel foglalkoznak elsősorban. Ha fizikai boltod, helyhez kötött szolgáltatásod van, akkor nagyon hasznos lesz az ő tudásuk számodra. Sajnos Tamás előadása pont egyidőben lesz az enyémmel… szóval azt javaslom, az enyémre ülj be, és az övét majd hangfelvételről hallgasd vissza 🙂

11:30-11:50 Tematikus terem, Váróczi Ákos

Ákos is évek óta barátom, ügyfelem, és évekig egy mastermind csoportban is voltunk, szóval nagyon jól ismerem. Emiatt is ajánlom az ő előadását bátran: nem ismerek olyan embert, aki a boltok megtervezésében, berendezésében nagyobb tudással rendelkezne. Emellett egy igazán korrekt, rendes ember, akivel érdemes megismerkedni. Ha boltod van, feltétlenül keresd meg.

15:45-16:05 Tematikus terem, Balla-Seethaler Tamás

Tamás is régi ismerős, aki az elmúlt években az éttermek, vendéglátóhelyek marketingjére specializálódott. Biztosan izgalmas és hasznos lesz az előadása.

A nap végén lesz a Milliárdos cégek klubja beszélgetés a nagyszínpadon, ez idén is remek volt, ajánlom.

Ajánlom még, hogy próbáld ki a networking termet is, például 9:35-10:35 vagy 11:40-14:20 között.

Szünetek

Azt javaslom, a szüneteket használd ki kapcsolatépítésre. Az első szünet alatt lesz az első kapcsolatépítő etap a networking teremben, aztán utána rögtön az én előadásom a nagyteremben.

Az ebédszünet remek alkalom arra, hogy beszélgessünk a BrandBirds-standon. Az ebédet tedd inkább más időpontra, amikor kisebb lesz a tömeg. Ugyanis amikor 1000 ember megrohamozza a Lurdy éttermeit, nos, akkor még a Mekinél is 10-15 percet kell sorban állni. Ha kibírod, a 14:20-as szünet alatt például tudsz ebédelni – de itt is figyelj rá, hogy ne (l)egyél egyedül – mert ez remek alkalom kapcsolatépítésre. Gyere a BrandBirds-standhoz előtte, biztosan találsz majd ebédpartnert – szólj és segítek.

A teljes programot itt tudod megnézni: http://cli.re/c1221-fesztivalozz-a-brandbirds-csapattal

Amikor regisztrálsz, válaszd a “Kapcsolatépítő” jegyet (középső), amelynek árából 4000 Ft kedvezményt kapsz, ha a megrendelésnél beírod a BRANDBIRDS kuponkódot. Így a legolcsób jegy áráért megkapod a kapcsolatépítő jegyet, ami a kapcsolatépítő termen kívül az előadások hangfelvételeit is tartalmazza majd.

Tanácsok kevésbé rutinos konferenciázóknak

Lehet, hogy nem szoktál minden héten konferenciákra járni, főleg nem ekkora rendezvényre. Lehet, hogy még egyáltalán nem voltál ekkora rendezvényen, vagy egyetlen Marketing Fesztiválon sem a korábbi években. Összeírtam pár tippet, amit mindenképp fogadj meg, hogy ne rontsa el semmi a napod.

  1. Igyál sok vizet. Banálisan hangzik, pedig ez az egyik legfontosabb, és hajlamosak vagyunk elfelejteni. A Lurdy konferenciatermei sajnos ablaktalanok, és ugye elég nagy lesz a tömeg, könnyen megfájdulhat a fejed, ha nem iszol elég folyadékot. Legyen nálad folyamatosan ásványvíz, és amikor csak tudsz, igyál, szerezz be újabb flakonnal. Időnként érdemes a fejed is kiszellőztetni pár percre, kilépni a Lurdyból kicsit.
  2. Ha valahol nem érzed jól magad, állj tovább. Ha egy előadás úgy érzed, nem neked szól, bátran menj ki róla. Ebben is zseniális a Fesztivál, hogy nem kell egy helyben ülnöd egész nap. Menj át másik előadásra ha épp van, vagy beszélgess kiállítókkal, ismerkedj, gyere a BrandBirds-standra bármikor a nap folyamán. Ez egy biztos pont, mindig szeretettel és kávéval, finom falatokkal várunk.
  3. Ha valakivel nem jó beszélgetni, állj tovább. Előfordulhat, hogy valaki feltart, untat, csak magáról beszél fél órája, vagy esetleg el akar neked adni valamit, nyomul. Ilyenkor nyugodtan mondd, hogy “bocs, mennem kell” és hagyd ott. Ne hagyd, hogy elrontsa a napod, és elvegye az időt más értékes dolgoktól.
  4. Ne dolgozz, ne telefonálj aznap. Fogd fel úgy, hogy szabadnapod van. Ilyenkor ne hagyd, hogy kizökkentsenek. Nem lesz hasznos a nap, ha állandóan kimászkálsz telefonálgatni, intézkedni.
  5. Ebéd, kaja-pia. Egy 1200 fős rendezvénynél ez nem egyszerű, könnyen elmehet a jókedved, ha a mekinél 20 percet kell sorban állnod. A Lurdy-ban jópár étterem van, biztosan tudsz választani (nézd ki előre, melyik szimpatikus – vannak újak is!), inkább az időzítés, amire figyelj. A hivatalos ebédszünet elején biztosan nem érdemes menned, mert elképesztő sokan lesznek mindenhol. Érdemes inkább kicsit később menni, addig ki tudod húzni szendviccsel (van pl. Lipóti pékség a Lurdy földszintjén a mozgólépcső mellett), vagy akár még az ebédszünet előtt.
  6. És a legfontosabb: mosoly, jókedv. 🙂 Egy vidám és nyitott emberhez szívesebben odamennek, szívesebben beszélgetnek.
  7. Fotózz, őrizd meg az emlékeket, csinálj szelfiket a megismert emberekkel. Jobban fogsz rájuk emlékezni, és kapcsolatépítésnek is remek.
  8. Gyere a BrandBirds-standhoz minél többször 🙂 És igyál finom kávét, ismerkedj a többiekkel. Vedd meg a könyvem, ha még nincs meg, és vegyél meg minden mást is, ami a standunkon lesz 🙂

Kávé

Ez számomra annyira fontos, hogy külön bekezdést érdemel. 🙂

A kávé a beszélgetést, gondolkodást szimbolizálja számomra, és a BrandBirds márkának is az egyik fő alapja. “Beszéljük meg egy kávé mellett, beszéljünk a márkádról.” Akik ismernek, voltak már előadásomon, vagy megvették a könyvem, megszokták már, az arculat része példáil a kávéfolt is, méghozzá narancssárgában. 🙂

A rendezvényeken általában nem túl jó a kávé, már ahol van egyáltalán. A Lurdyban vannak kávézók, éttermek, ahol beszerezhetsz közepes minőségű kávét, főleg olaszos, fekete pörkölésű, “égetett” kávét. Van, aki ezt szereti, van azonban más lehetőség is, mégpedig a világos pörkölésű, specialty kávé. Nem vagyok kávészakértő, sem barista, csupán körülvettem magam olyanokkal, akik értenek hozzá, és igyekszem fejlődni. Losonczy Marci barátom, a Maran Coffee kávémárka alapítója azt szokta mondani: “a kávé nem keserű”. Merthogy igenis van íze. Az ő kávéinak is, hol csokoládé, hol vörösáfonya, hol keksz íze van. Nézd meg a honlapját itt: https://maran.hu/

Marci már a 2018-as Fesztiválon is a BrandBirds partnereként a standunkon készítette az isteni kávékat a vendégeinknek. 2019-ben erre még ráteszünk egy lapáttal. Ez lesz a standunk fő látványossága és szenzációja: Marci hozza a szuperfinom Maran kávét, professzionális kávégépet és őrlőt (több millió forint értékű speciális cuccok), valamint csatlakozik hozzánk Török Ádám, a magyar barista bajnok is. Ez a kávé-technika-barista kombó pedig világszínvonalú kávét fog eredményezni. Ilyet én nem láttam még egyetlen konferencián, szakmai rendezvényen sem, ahol eddig jártam. Ezt akkor is érdemes megkóstolnod, ha amúgy nem szereted a kávét, vagy nem szoktál kávézni. Hidd el, tényleg teljesen más élmény, mint egy “égetett” olaszos átlagos kávé. 🙂

És végül egy időterv-javaslat

Érkezés: 7 órától. Igen, gyere minél korábban! Ez az egyik legfontosabb rész, itt megalapozod a napod. Gyere a BrandBirds-standhoz, mi már ott leszünk, finom kávéval és falatokkal várunk. Beszélgetünk egy jót, segítek, mit hol találsz a rendezvény területén, bemutatlak a többieknek. Jól indul a nap 🙂

Ha időben jössz, akkor körbe tudod járni még a kezdés előtt a standokat, a termeket, és máris otthonosabb lesz a helyszín.

9:05-9:35 Nagyterem, Weiser István

István előadása után kezdődik az első networking szekció a különteremben – ha szeretsz ismerkedni, ki akarod próbálni az 1 perces bemutatkozást, akkor ülj be bátran. Arra figyelj, hogy az előadásomra időben át tudj érni a nagyterembe. 🙂

10:35-11:05 Nagyszínpad, Mészáros Róbert (az én előadásom ne hagyd ki! 🙂

Az előadásom után gyere a standhoz, beszélgessünk. Ha fontos számodra az Instagram, akkor előbb Zsolt előadását hallgasd meg a kisteremben, aztán gyere a standunkhoz (kisebb tömeg is lesz), és utána menj majd a Zsolték standjához, ahol szintén kisebb tömeg lesz.

11:05-11:25 Tematikus terem, Berki Zsolt

Ismerkedés a kiállítókkal, BrandBirds-standon lazulás, kávézás.

13 óra után beiktathatsz egy ebédet, és keress ebédpartnert feltétlenül!

13:50-14:20 Nagyszínpad, Dr. Kádas Péter

Kiállítók, beszélgetés az új ismerősökkel. BrandBirds-standon feltöltődés a rendezvény végére, aztán még 3 előadás:

15:55-16:25 Nagyszínpad, Lévai Ricsi

16:35-16:55 Tematikus terem, Pusztai Ádám

17:00-17:20 Tematikus terem, Bártfai Balázs

Ezután pedig még a Milliárdos cégek klubja beszélgetés a nagyszínpadon.

 

Valahogy így.

Így belefér 7 előadás, 1 óra networking, és kellő idő az ebédre, a beszélgetésre és a BrandBirds-standolásra is.

 

Remélem hasznos volt. Ugye, találkozunk?!

Valahol a háttérben ott állok a színpadon 🙂

Utóirat 1

Utóirat 2

Ne felejtsd megvenni a jegyed: http://cli.re/c1221-fesztivalozz-a-brandbirds-csapattal (BRANDBIRDS kuponkód, 3000 Ft kedvezmény lesz)