Ő itt Levente. Elmondom, miért legyél olyan, mint Levente.

Nem, nem azért, mert egy 3 milliárdos bizniszt vezet heti pár órában. Nem azért, mert képes volt a csőd után is felállni. Nem akar mindenki ekkora bizniszt. Azokhoz is szólok, akik akár kezdő vállalkozók, vagy csak gondolkodnak, hogy belevágnak.

Biztos sokan ismeritek Biros Leventét, vagy hallottatok róla – övé az OnlineMárkaboltok.hu, az OnlinePénztárca és a Szemléletváltó program és közösség is. Egyre gyakrabban hívják előadni, hogy mondja el, hogyan csinálta, mi a sikere titka.

Nem találkoztam vele személyesen korábban (színpadon láttam csak), de pár napja volt egy BrandBirds Meetup-unk, a márkanév, védjegyek volt a fő téma. Levente megvette a jegyét, eljött. Kicsit furcsálltam a dolgot, mert nála rendben (#brandben 🙂 vannak a márkák, talán a védjegyek is. Miért jött mégis el? Tőle is megkérdeztem, őszintén. A válasza az, ami aranyat ér minden vállalkozónak.

Azt mondta, tanulni szeretne. Fejlődni. Ismerkedni.

Eljött, figyelt, jegyzetelt, kérdezett. Velünk töltötte a fél napot, maradt egészen a 22 órás zárásig. Pedig megtehetné, hogy egy munkatársát küldje el, hogy azt mondja a csapatának, oldjátok meg a védjegy kérdést, vagy csak lehetett volna a családjával. De ő eljött, és nemcsak tanult. Azt a zsigeri segítő szándékot, erőt figyeltem meg rajta, ami bennem is munkálkodik folyamatosan. Egyszerűen nem bírta megállni, hogy ne próbáljon meg segíteni a többieknek. Huszonvalahány év vállalkozói tapasztalata, mélyből a csúcsra… bizony van “muníció”, amiből adni tud..

u

 

Mit tanulj el tőle?

Alázat, fejlődni akarás. Mindig, minden helyzetben tanulni akar. Nem gondolja azt, hogy már mindent tud, hogy ő a sikeres vállalkozó és már hátradőlhet a fotelben. Nem, ő kimozdul, rendezvényekre jár, ismerkedik – és segít mindenkinek, akinek csak tud.

Azt gondolom, ezek azok az alap tulajdonságok, alapbeállítások, amelyek nagyban hozzájárultak a sikeréhez.

Érdemes rá figyelni, tanulni tőle is – nemcsak a vállalkozás építést, hanem ezt a hozzáállást, szemléletet is. Én sokat tanultam tőle, pedig ő jött tőlem tanulni. 🙂

Büszke vagyok rá, hogy a Meetup-unk programját maximális ponttal véleményezte a visszajelző kérdőívben, és röviden tömören ezt is írta a “milyen volt?” kérdésre: “pörgős, tartalmas”. Köszi Levente! 🙂

r

 

Legyél olyan, mint Levente, mozdulj ki, járj remek programokra, és alázattal, tanulni akarással, segítő szándékkal gyere. Persze meg kell említenem, hogy szuperek lesznek a következő BrandBirds Meetup-ok is, de ahol biztosan találkozhatsz Leventével, a Freedom Business Konferencia lesz, november 29-én.

 

Ui.: Levente mellett olyan előadók lesznek még, akikért külön-külön is megérné a jegyár: Kulcsár Tibor, Zajdó Csaba, Barazsy Ákos… és a többieket nézd meg az oldalon: ITT