Ezt a bejegyzést kivételesen nem Robi írja Nektek. Én egy picit korábban kezdtem el használni  a Sumup-ot, és egy poszt alkalmával Robi megemlítette a klubbunkban. Sok kérdést megválaszoltam azóta messengeren keresztül, de azóta is sokan írtok, így gondoltuk egyszerűbb egy bejegyzésben összeszedni mindent amit tudok 🙂 Azt nem kezdem el részletezni, hogy miért jó egy terminál. Egy vásárlót ne azért kelljen elveszítened mert nem tud nálad fizetni, mert nincs elég készpénz nála.

A saját vállalkozásomban régóta szerettem volna bankkártya olvasót. Folyamatosan halogattam, mivel évente csak párszor van rá szükségem (max 4-5 alkalom különböző designer vásárokon) és nem szerettem volna havonta fizetni, úgy hogy nem is használom. Majd egyszer csak 2018 év elején egy Facebook csoportban hallottam erről a készülékről. Azóta csak pozitívan tudok róla beszélni.

Óriási előnye, hogy nincs havidíj, nincs semmilyen rejtett költség. Csak az 1,95 %-os tranzakciókénti díj. A tranzakciós díjat nem terheli áfa. Amit elfogad: Visa, V Pay, MasterCard, American Express.

Rendeléstől az első használatig:

 1. A Sumup ára 13.999 Ft, de ha ezen a linken keresztül rendelsz akkor csak 9.999 Ft.
 2. Kezdés most gombra kattintasz
 3. Megadsz egy email címet + jelszót
 4. Kiválasztod, hogy Air Kártyaolvasó
 5. Megadod a számlázási adataidat, és kiválasztod, hogy hogy szeretnél fizetni (bankkártya vagy átutalás)
 6. 3-5 munkanapon belül valóban megérkezik a csomag. INGYENES a házhoz szállítás.
 7. Szükséged van egy okostelefonra vagy tabletre. Letöltöd az applikációt, bluetooth-ot bekapcsolod és már össze is tudod párosítani a Sumup-ot a készülékeddel. Fiók aktiválása részletesebben ITT
 8. Az első tranzakció min. 300 Ft kell, hogy legyen, így tudod tesztelni. Az online felületen (tablet/telefon/laptop/PC) nyomon tudod követni a tranzakciókat. A készüléken (pl telefon) beütöd a kívánt összeget, majd ekkor megjelenik az összeg a Sumup-on is magyarul ad neked további infirmációkat. Pl Érintse hozzá a kártyát a képernyőhöz.
 9. Működik úgy is ha valakinek még nem paypass-os a kártyája, akkor a sumup tetején be lehet helyezni a kártyát.
 10. Ha hibázol! No para! Pl véletelnül más összeget ütöttél be, vagy pl volt hogy valaki nem azzal a kártyával akart fizetni. Ilyenkor belépsz az online felületre, és választod a „Visszatérítést”.
 11. Ha a vásárlód igényelte a saját bankjánal, akkor kapni fog sms-ben értesítést a tranzakcióról, ha nem, akkor meg tud adni egy telefonszámot vagy email címet és akkor az app-on keresztül el tudod neki küldeni.
 12. Fontos! Mellé mindenképp adnod kell számlát vagy nyugtát!
 13. Fizetés után kb 2-3 nappal a számládon is van a pénz levonva már belőle a tranzakciós díj.
 14. Kifizetési jelentést megkapjuk emailben, amit utána a könyvelőnek oda lehet adni.

FONTOS! Egy darabig tudod használni úgy a Sumupot, hogy csak alap adatokat adtál meg magadról, de legkésőbb 500.000 Ft-nál kéri a rendszer, hogy a fiókodat igazold. Erről részletesen ITT tudsz olvasni. Ezt jobb minél előbb megtenned. Kellemetlen, ha emiatt nem tud nálad valaki fizetni.

Ha a vállalkozásodban többen dolgoztok, akkor is tudjátok ugyanazt a Sumup-ot használni, csak minden egyes embert hozzá kell adni az online felületen. Ekkor az új felhasználónak csak le kell töltenie az appot pl a telefonjára és már tudja is használni. Nincs plusz költsége.

Nagyon szeretem a magyarországi ügyfélszolgálatot. Nagyon gyorsan segítenek, akár telefonon akár emailen keresztül, és amiért nagy piros pont jár, hogy hihetetlen türelemmel és kedvességgel.

Márkaépítési tipp: Ha a készülékkel készítesz fotót, és kirakod az Instádra, taggeld be őket, mert sokszor osztanak meg vásárlói képeket. Én két magyar vállalkozást is találtam 😉

Október végén megjelent a 3G Kártyaolvasó verziójuk is. Ennek az ára jelenleg: 33.699 Ft. a kódómmal ez most Neked 28.699Ft. Amivel többet tud, az az, hogy a mellékelt SIM-kártya segítségével, okostelefon vagy tablet nélkül működik.

Így néz ki:

 

Kiegészítők amiket lehet hozzá kapni:

Töltőállomás: 9.990 Ft (nekem nincs ilyen, mert lassan merül le, és nekem elég a töltő amit adtak hozzá)

Bixolon nyomtató: 79.990 Ft nekem nincs ilyen, és másnál se láttam még. 

Ha valahol elakadsz, írj bátran: hello@brandbirds.hu

Ha használod már, és azt gondolod, hogy valami fontos információt kihagytam, írd meg, és kiegészítem vele a bejegyzést.

Így lesz 13.999 Ft helyett 9.999 Ft-ért tied a Sumup :  KATTINTS IDE

Fotók: SUMUP Instagram (https://www.instagram.com/sumup/)