Jó, hogy segítesz másoknak, dolgozol, építed a branded, viszed a vállalkozásod, de biztosan megmarad a munkád, a bevételed akkor is, amikor épp beteg vagy, vagy nem tudsz bármilyen okból kifolyólag dolgozni? Szuper, ha figyelsz a social media jelenlétre maximálisan, de ez nem teljesen elég!

 

Elengedhetetlen a saját tartalom!

A social media nagyon jó dolog, sokat segíthet egy vállalkozónak és elengedhetetlen is egy brandépítéshez a rendszeres használata. De ne egy oldalra tedd fel az egész munkád, a vállalkozásod, a bevételed! Azt is mondhatnám, ne egy lapra tegyél fel mindent. Bármikor előfordulhat, hogy az adott szolgáltató nem működik fontos időpontban, lezárja az oldalad bármi miatt vagy törli, esetleg letiltja a hirdetési fiókod. Előfordulhat, mert nem a tiéd. Épp ezért nem szabad egy oldalra támaszkodni csak. Egy Facebook poszt nem maradandó, elszáll, újabb és újabb bejegyzések jönnek elő. Van, aki látja, van, aki nem a bejegyzésed ott. Az Instagram fiókod is bármikor letilthatják, esetleg törlődhetnek a fantasztikus képeid. És ez épp úgy előfordulhat egy Youtube oldalnál, a Tik-Toknál és minden másik közösségi oldalon szintén. Egy blogcikk a saját oldaladra elkészítve viszont ott marad örökre, vagy legalábbis addig, míg le nem törlöd. Épp ezért fontos a saját felület, mert az maradandó, csak a tiéd!

 

Ezekkel a dolgokkal alkothatsz maradandót!

– Blogcikk saját weboldalra
– Könyv
– Podcast
– Email-címlista
– Online tréning
– Videós tartalom

Készíts/készíttess saját weboldalt, ahova tehetsz fel rendszeresen blog cikkeket, aktuális tartalmakat. Google szemében is erősebb lesz az oldalad, de a vevőköröd számára is hitelesebb leszel.

Ha könyvkészítés mellett döntesz, az erősíti a szakértői státuszod, kézzelfogható, továbbviszi a hírneved, könnyebben ajánlható másoknak is.

Podcast egyre népszerűbb. A közönséged menet közben tudja hallgatni vagy üresjáratokban, mikor ráér. Nagyszerű ötlet és még talán újdonságnak számít. Kiléphetsz vele a megszokott keretek közül.

Online tréning, az egyik legnagyszerűbb találmány, mely folyamatosan hoz neked bevételt és nagyszerű követőbázist tudsz vele építeni.

Email-címlista a másik nagy ötlet, amit az utóbbi időben elfelejtünk. Pedig jó, ha van egy működő email-listánk. Az egyik legegyszerűbb kapcsolattartási eszköz. Fordíts rá elég időt, építsd! Ne hanyagold el!

 

|| Brandbird base előfizetői csoportunkban nem is olyan rég tartottunk egy tréninget a MailertLite hírlevél-kezelő kapcsán,

Halász Dóra (hivatalos MailerLite szakértő) útmutatásával!

 

Videós tartalmat nagy eséllyel megnézik azok is, akik nem szeretnek olvasni. Újra és újra visszanézhető, ha a megfelelő módon van elkészítve. Lépj ki a komfortzónádból és készíts videós tartalmakat is! Szárnyalni fog a branded!

A fontos, hogy olyan dolgot találj ki, ami akkor is működik, amikor beteg vagy, nincs időd dolgozni. Dolgozzon helyetted! A legnagyobb előnye, hogy akkor is lesz belőle bevételed, mikor épp nem munkával foglalkozol. Találj ki magadra és a vállalkozásodra szabható dolgokat, amikkel bizalmat építesz, maradandó, kézzelfogható, és nem kötődik semmilyen social media oldalhoz.
Ha a márkád szeretnéd építeni, felfejleszteni, akkor elengedhetetlen a folyamatos jelenlét a közösségi médiában, a saját platform és a maradandó dolgok létrehozása is egyaránt hozzá.

De semmit sem kell 🙂 ahogy nálunk mondani szoktuk. Minden “csak” egy lehetőség!

 

Ha tetszett a bejegyzést, olvasd el az előzőt is!

Várunk az ingyenes Brandbirds Club közösségben is, kérdezz, beszélgess, építsd a márkád!